Ustvarjamo spomine

Pri Kovačniku hranimo bogato knjigo gostov že iz leta 1987. Knjiga je polna polna lepih misli in zahval. Za vas smo izbrali le nekatere najlepše. Če se želite v knjigo gostov vpisati tudi vi, nam svoje misli

 • Spoštovani.

  Iskrena prijaznost, vedno pripravljeni pomagati, vrhunska hrana (še nikjer nisem jedel tako dobro po tako zmerni ceni) in veliko možnosti za sprehode in kolesarjenje... prav nič jim ni težko narediti. Vsa družina daje vtis domačnosti in predanosti temu, kar počnejo...

 

Le tako naprej,

Janez Mrak

4.6.2020

 • Spoštovani.

  Vaša kmetija so res Nebesa na Pohorju. Čudovita lokacija, prijaznost, izjemno okusna in domiselna hrana, prekrasen ambient in vrhunska postrežba.. Res sem vesela, da sem mojo družino in prijatelje pripeljala na praznovanje mojega rojstnega dne prav k vam.

 

Še enkrat hvala,

Melita

24.2.2020

 • Spoštovana Barbara,

 

zadnji čas je že, da se oglasiva še z zahvalo.

Zadnja sobota, ki smo jo preživeli pri vas, je bila res nebeška. Ne samo za naju, ki so naju mladi presenečali na vsakem koraku, temveč tudi za vso našo veliko druščino. Da ne omenjam otrok, ki že dolgo niso imeli na voljo toliko zelenic in igral, da so se lahko po mili volji naigrali ali pa nabožali živali, ki jih navadno vidijo samo v slikanicah.

Da smo lahko tako uživali, še posebej midva, se morava zahvaliti celi vaši cenjeni družini, saj ste nas razvajali na vsakem koraku. Nato pa posebej vsakemu od vas – vam in gospe Angelci za pester izbor izjemno okusno pripravljenih jedi, vašima možu in sinu za prijazno postrežbo, še posebej pa mali Juliji, ki je cel dan požrtvovalno skrbela za našo psičko, pa tudi za vse druge živali, ki so jih otroci jemali v roke. Hvala tudi za pripravljenost, da ustrežete našim mladim pri vseh zahtevah, ki so jih imeli, da so lahko pripravili vsa presenečanja za naju in najine goste. 

Res je čudovito pri vas, srčnost in skrb za goste se občuti na vsakem koraku. Še bomo prišli.

 

Prijazen pozdrav vsem,

Andrej in Nada Sraka

18.9.2019

 • Spoštovana Barbara,

 

Še enkrat res lepa hvala za nepozabno sobotno praznovanje. Kosilo je bilo več kot odlično, že dolgo nisem slišala toliko pohval kot tokrat. Bili smo navdušeni nad hrano, postrežbo, ambientom, izbranim priborom, kmetijo, sankanjem... skratka nad vsem, vse imate dodelano do potankosti. Vrhunski ste, čestitam! Lepo je videti družino, ki deluje tako usklajeno.

Vam in celotni družini želim uspešno delo tudi v prihodnje in se še kaj vidimo.

 

Lep pozdrav, Monika

27.1.2019

 • Prijazen pozdrav, nasmeh, velika doza vedrine, omamne vonjave iz kuhinje, ambient, ki boža dušo in vsa naša čutila se vzradostijo. Tam gori, v nebesih na Pohorju, na kmetiji samih superlativov Pri Kovačniku. Če še niste bili tam, ne veste, kaj zamujate. Jaz in moja družba smo to ugotovili danes.Imeli smo se povsem nebeško. Bilo je prvič a zagotovo bo kmalu še drugič, pa tretjič pa.... Šternovi, hvala.

 

Branka Artiček

21.10.2018

 • Ga. Barbara, v nedeljo sva z hčerko pri vas praznovali rojstni dan. Radi bi se vam še enkrat lepo zahvalili za vašo prijaznost, zelo dobro domačo hrano, postrežbo, ambient in na sploh za vse. Najini gostje so bili vsi od prvega do zadnjega zelo navdušeni nad prijaznostjo celotne vaše družine in z vsem na sploh. Na spletu imate napisano Nebesa na Pohorju. Res so nebesa, ki jih negujete vi s prijaznostjo in vaša celotna družina na prelepi turistični kmetiji. Hvala vam in zagotovo se še vidimo. Želiva vam še veliko gostov, ki jih boste razvajali tako kot ste nas. Lep pozdrav vam in celotni vaši družini.

 

Elvira in Nina Skok

2.3.2018

 • Nous avons passe un super séjour de 5 nuits à Kovacnik avec nos 3 enfants de, 3, 6 et 8 ans. La nourriture était incroyable tout comme le cadre et l'accueil. Notre première expérience en Slovénie ne sera pas la dernière grâce à cette chouette expérience. Barbara et sa famille ont été adorables... Et tout ça en plus pour un prix tout à fait raisonnable. On reviendra!

 

Marie-Noëlle et Bruno, Belgique

28.1.2018

 • V soboto sva z ženo Ivano pri vas praznovala 50 let skupnega življenja v krogu najine družine. Sprejem in pogostitev je bila vrhunska, ker delate na kvaliteti in ne na količini ampak je bilo vseeno vsega dovolj. Lepo je bilo slišati tudi kako so živila pripravljena in njihov izvor. Hvala za prijeten popoldan.

 

Tone in Ivana

9.9.2017

 • Dragi Štern-Kovačnikovi, zahvaljujeva za se vam za čudovito počitniško izkušnjo, predvsem pa prisrčnost in toplino, ki sva ju bila deležna s strani prav vseh družinskih članov. Toplo priporočava vsem, ki si želijo preživeti sproščujoče počitnice v čudovitem naravnem okolju pri izjemno prijaznih, pristnih in tenkočutnih gostiteljih. Kmetija, na kateri vam ponujajo okusne in raznovrstne domače jedi, je tudi odlično izhodišče za pohode ali kolesarjenja (od krajših do celodnevnim). Počitnikovanjem pri Kovačniku je idealno tudi za družine z manjšimi otroki.

 

Oreta in Leon Horvatič, Koper

3.9.2017

 • Trenutek, ko se čas ustavi... ko začutiš prijaznost domačnost, gostoljubnost, to je čas, ki ga preživiš pri vas, na kmetiji Štern, pri Kovačniku... ko strneš spomine, ti je zelo lepo, saj si doživel v kratkem času veliko, to kar vsak najbolj potrebuje, to pri vas zelo obvladate, dodelan imate vsak detajl... hrana božanska, ambient čudovit, čutiš povezanost v družini, skratka vse... vsem "kapo dol". Imaš kaj videti v okolici, možnost čudovitih sprehodov in ogledov. Priporočam vsem, ki si želijo, vse kar pri vas nudite, največ je vredna vaša gostoljubnost, prijaznost, čudovita hrana itd. zelo priporočava obisk vaše kmetije in lepot prelepega Pohorja.

 

Tatjana in Toni Ekart

22.4.2017

 • Draga Barbara in vsi drugi, ki ste nas v soboto razvajali.

 

Še enkrat se vam zahvalim za vse, kar ste naredili, da je bilo moje praznovanje res nepozabno.

 

Saj ne, da bi kaj dvomila; zato sem se tudi odločila, da bom praznovala pri vas, ker je vedno vse tako dobro, prijazno, domače – tudi tokrat je bilo vse, kar ste pripravili, res vrhunsko, postrežba odlična, vaša tolerantnost do glasne muzike in malo preveč veselega razpoloženja mojih malo mlajših prijateljev pa občudovanja vredna.

 

Vsi moji povabljeni, starejši in tudi tisti precej mlajši, so bili očarani nad vami, nad vašo hrano, nad urejenostjo hiše in okolice in izbira vaše domačije za praznovanje je bila zadetek v polno.

 

Hvala torej in veliko dobre volje še naprej pri vašem poslanstvu!

Lepo se imejte, lep pozdrav vsem, pa se zagotovo kmalu spet kaj vidimo,

 

Mojca, Velenje

7.02.2017

 • Škoda, ker je ocena 10 najvišja, sicer bi dala Kovačnikovim oceno 20. Resnično izstopajo na slovenskem turističnem področju v prijaznosti, okusu pripravljenih jedi in samemu estetskemu videzu pripravljene hrane, urejenosti okolice in notranjosti turistične kmetije. Kapo dol! Vedno grem od vas spočita, polna zagona, energije in novih idej.

 

Milena Razinger, Brdo pri Kranju

28.01.2017

 • Dragi naši Štern - Kovačnikovi!

Iskrena HVALA za vašo dobro voljo, prijaznost in gostoljubnost. Skupaj nam je sinu Andražu uspelo pričarati nepozaben večer ob njegovi 18-ki. Hrana in postrežba je bila vrhunska! Andraž je rekel, da si boljše torte kot pohorske gibanice ne bi mogel želeti.

 

Družina Greif, Fram

23.05.2016

 • Spoštovana gospa Barbara !

 

Pri vas smo se imeli zelo lepo. Dobra hrana, okolje in pa seveda prijaznost vaše celotne družine nas je prevzela.

 

Res se trudite in z veseljem vsi opravljate to poslanstvo, da bi se vaši gostje počutili dobro, uživali ob dobri hrani in si v okolju čudovite narave tudi napolnili z energijo... Vaša predstavitev kraja in vaše družine je bila zelo lepa. Hvala vam.

 

Že več kot 15 let se tako potepamo po Sloveniji in vedno znova odkrivamo, kako lepo deželo imamo. In res je tako kot ste rekli vi, premalo jo znamo ceniti. Naša lepa Slovenija je res pravi raj na zemlji ! Delček tega raja predstavlja tudi vaš kraj z vašo ponudbo.

 

Prijazen pozdrav Vam in celotni Vaši družini!

 

Valerija Vidovič

Univerza za tretje življenjsko obdobje

23.05.2016

 • Dragi Šternovi,

z zelo velikim spoštovanjem smo včeraj šli k vam na Pohorje, ponosni, da ste nas povabili. Polni lepih vtisov smo se vrnili domov.

Očarani smo bili ob vaši srčnosti in odprtosti, prevzeti ob odlični hrani in pijači, lepem programu. Domačnosti ne moreš "organizirati", lahko jo preprosto živiš, če živiš tako kot to delate pri vas in to domačnost smo občutili že ob prvem koraku na vašem dvorišču in del tega smo odnesli domov - sebi v vzpodbudo in vzor, da je potrebno verjeti in z delom uresničevati tisto najboljše v sebi.

V hrani smo preprosto uživali, svoje pa naredi seveda tudi skrbno urejeno zunanje in notranje okolje ter skladnost dela v vaši družini, ki se odraža na vsakem koraku. Julija je povsem osvojila srca naših otrok!

Preprosto veseli smo, da se poznamo z vami.

Hvala vam in še enkrat iskrene čestitke za vse, kar počnete za svoje goste in v svoji okolici. Želimo vam veliko uspehov in vse dobro na vseh vaših poteh. HVALA!

 

Družina Jarc, Svečina

23.05.2016

 • Der Urlaub bei Ihnen war sehr abwechslungsreich und Paulina spricht fast jeden Tag von den Tieren auf dem Bauernhof und dem “Muri-Hund”. Der hat sie besonders beeindruckt. Bei der Familie Mulej gab es ein neugeborenes Kälbchen, eine ganz kleine Katze und die Enten hatten zwei Küken. Aber nirgends war es so nett wie bei Ihnen. Und so lecker... Wir haben Ihren Hof in sehr guter Erinnerung, vielleicht sehen wir uns einmal wieder. Ihnen und Ihren Lieben wünschen wir von Herzen alles Gute, bleiben Sie alle gesund!

Herzliche Grüße

Ihre Regina mit Uli & Paulina

 

Familie Dümig, Deutschland

05.09.2015

 • Poleti smo na kmetiji Pri Kovačniku preživeli krajše počitnice.

Vse je bilo odlično, hrana pa fantastična. Zagotovo se bomo vrnili in jih priporočili drugim.

 

Družina Terbižan iz Kopra

23.05.2016

 • We have just returned from a family vacation with friends in Slovenia which is one of the most beautiful places we have been to.

The stay in Pri Kovacniku was definitely the highlight of our trip. For six relaxing days, we were enjoying the tranquil views, the excellent food and warm hospitality.

The kids loved the farm, the animals, picking vegetables for dinner and just playing and exploring the farm.

Barbara and her family made us welcomed from the very first moment.

We shall definitely stay at Pri Kovacniku in our next visit to Slovenia.

 

http://www.tripadvisor.com/

 

Doron & Friends, Israel

29.08.2015

 

 • »Drevo se na drevo naslanja, človek na človeka…

iskrena ljubezen vedno ustvarja…«

 

Spoštovana ga. Barbara ŠTERN z družino,

 

pravijo, da sta v človekovem življenju dva čudovita dneva - dan, ko se rodimo in dan, ko odkrijemo razlog za to."

Ste ena od srečnih družin, saj ste že zdavnaj ugotovili, zakaj ste se rodili in tako v vrtincu življenja, našli središče! Z iskreno ljubeznijo in medsebojnim spoštovanjem, ki člane vaše družine povezuje s toplino in dobroto, ki jo občuti vsak človek, ki vstopi v hišo »Pri Kovačniku«, ste se predali toku življenja, sledili svojim sanjam in uspeli. Z vrednotami, ki vas delajo posebne, ustvarjate čudovito zgodbo na čudovitem kraju!

Zaradi vsega zapisanega, smo želeli visok življenjski jubilej, 80-ti rojstni dan naše babice, praznovati prav pri Vas. Srečale smo se štiri generacije in prav vsi smo se pri vas počutili, kot doma! Vaše gostoljubje, lep, domač in izjemno čist ambient, izvirna in z ljubeznijo pripravljena okusna domača hrana, slastna gibanica, dobra vina in kavica, prečudovita in skrbno negovana okolica, igrala za naše najmlajše, živali… in zvoki harmonike, vse to nam je naredilo sobotno popoldne in naše praznovanje nepozabno. Iskrena hvala vsem v družini, z željo, da ostanete zdravi in še naprej, drugačni od večine!

Družina Polajžer iz Polane, 26. september 2015

 

PS.

Naša najmlajša članica družine, 4-letna Erin je bila še posebej navdušena nad Vami Barbara. Ko vas je videla na vhodu, z lasmi spletenimi v kito in v vaših značilnih oblačilih in s predpasnikom, je pritekla k nam in rekla: »Hitro pridite pogledat, tukaj stanuje Pepelka.« … Ja, pri vas je res, kot v pravljici, če to občutijo že najmlajši, ki so najbolj iskreni!

 

Družina Polajžer, Polana

30.09.2015

 • V našo knjigo vtisov je najbolj bran slovenski pisatelj Ivan Sivec zapisal naslednje besede: "Dragi Kovačnikovi!

Pri Vas je tokrat še posebej slovesno in lepo bilo... Praznovali smo vašo čudovito 35. obletnico!

Obletnica, odkar gospa Angelca in gospod Janez sta s turistično kmetijo začela, odkar sta se torej tudi za stike z gosti vnela.

Prišli so muzikanti, Pajdaši, in zaigrali veselo, zraven se je veliko dobrega pojedlo in popilo - nasploh se je zelo prijazno začelo, govor je imel celo gospod župan, kar se seveda ne zgodi vsak dan.

Pa tudi Barbara je bila zgovorna za mikrofonom zelo, še Danilu je dobro iz ust šlo.

Zraven pa sem še sam nekaj povedal, skupaj s številnimi gosti ob mizu posedal. Popeljal sem jih v slovensko zgodovino, povedal nekaj o glasbi in o Aljaski - da smo se imeli še bolj fino in da je bilo tudi za mlajše rodove zanimivo. Ob tem pa vino se je Frešerjevo točilo, zraven pa še Greifovo vinsko izročilo. Poleg tega pa še na ducate Kovačnikovih dobrot, tako da se je videl obraz zadovoljen povsod. Mi smo skupaj s prijatelji - Majcnovima dvema in Matejčičema obema - na praznovanje prišli, potem pa se tu zadržali kar dneve tri.

Vsa hrana je izvrstna bila, postrežba celotna ena a, največ pa pri Kovačnikovih odtehta prijaznost, vljudnost in spoštovanje, zato vsi zaslužite najvišje občudovanje.

Gostje so k Vam že iz celega sveta prišli, ker so vsi zadovoljni, se bodo tudi v prihodnje radi k Vam vračali. Ste vzor mnogim drugim turizmom na kmetiji, zato ostali bodo prijetni spomini. Seveda se bomo tudi mi radi k Vam še vračali, tako sami kot s prijatelji.

Želim Vam veliko zdravja in sreče vsepovsod, vsekakor je prava Vaša lepa družinska pot. Občudujem tudi Aljaža in Julijo, čeprav sta mlada, že zdaj pridno delata in sta povezana z družino, gosti in kmetijo vso. OStanite zadovoljni na svojih pohorskih tleh, veliko zadovoljstvo je videti pri vseh Vas srečo v očeh. Spoštujemo Vas kot prijazne in delovne ljudi, takij je veliko v Sloveniji - a po svoje ste enkratni prav Vi, Kovačnikovi! Srečno, srečno!

 

Ivan Sivec, slovenski pisatelj

18.04.2016

 • Wir waren aus gutem Grund bereits zum zweiten Mal bei Barbara und ihrer Familie und wir müssen sagen, es hat sich sogar nochmal verbessert. Hier ist der Gast ein Freund, und wird auch genauso herzlich empfangen und umsorgt. Der Hof liegt einmalig schön, mit vielen Wander- und Spaziermöglichkeiten, die das hervorragende Essen dann so richtig schmecken lassen. Wir selbst haben keine Kinder, aber für Eltern ist der Hof ebenfalls wärmstens zu empfehlen, der Nachwuchs hat unendlich Platz zum Herumtollen, viele Tiere und Spielmöglichkeiten. Die Zimmer sind sehr gemütlich. Wir kommen sehr wieder und lassen unsere Seele baumeln.

 

Ursula und Martin, Deutschland

12.08.2015

 • Pozdravljeni,

v imenu članov razvojne skupine, ki je razvijala žaromete za novo Opel Corso, bi se vam rad zahvalil za izkazano gostoljubje.

Na vaši turistični kmetiji smo se res odlično najedli z okusno, domačo hrano, ki je bila vrhunsko pripravljena. Vse pohvale tudi dobrodošlici, postrežbi in razlagi jedem ter pijače. Po dolgem dnevu se je prileglo spanje v lično urejenih, dobro opremljenih in zelo čistih sobah, kjer smo nabrali novih moči za prečudovit sobotni dan. Čeprav je bila noč kratka, je bilo enostavno vstati iz tople postelje, zaradi prečudovitega razgleda in omamnih vonjav sveže pripravljenega zajtrka.

Najlepša hvala za vse in verjamem, da se kmalu še kaj oglasimo.

 

Alan Podgornik, univ. dipl. inž. str.

Hella Saturnus Slovenija

11.02.2015

 • Draga Barbara in družina,

še enkrat se ti zahvaljujem za gostoljubje in prijetno postrežbo.

 

Vsi smo odhajali zadovoljni in še se bomo vračali.

 

Vsem, ki ste pripomogli za naše dobro počutje, prisrčna HVALA in vse najlepše!

 

Rozika in Maks Potisk

29.12.2014

 • Tu so zelo dobre hruške iz grisa. Lp, Bine

 

Bine

30.10.2013

 • Liebe Familie Stern,

 

nochmals recht herzlichen Dank für die freundliche Aufnahme in Ihrem Hause und die hervorragende, reichliche Bewirtung.

 

Wir haben Ihre ganze Familie recht lieb gewonnen und in unser Herz geschlossen. Sie haben uns einen wunderbaren Urlaub beschert, waren stets überaus freundlich und haben uns unsere Wünsche von den Augen abgelesen.

 

Gerne werden wir wieder Ihre Gäste sein wollen.

 

Herzliche Grüße aus Hof

 

Helmut in Elisabeth Stein, Deutschland

22.04.2014

 • Pozdravljeni vsi pridni pri Kovačniku,

 

zahvaljujemo se vam za prijazno postrežbo, vse je bilo zelo dobro, še enkrat pohvale kuharicam in njihovim pomočnikom. Vsi smo bili zelo zadovoljni in se bomo z veseljem še kdaj oglasili.

 

Želimo vam vse dobro in vas pozdravljamo,

Lilijana Bratun z družino iz Ljubljane

 

Lilijana Bratun, Ljubljana

20.03.2014

 • Spoštovani,

 

najlepša hvala za dobro kosilo!

 

Zelo prijetno je pri vas!

 

Družina Železnik

 

Družina Železnik, Maribor

23.12.2013

 • Pri vas smo se res počutili kot doma. Zelo prijazno ste nas sprejeli, nam postregli z vašimi dobrotami, pa še Julija je bila odlična družba našemu vnuku. Želimo vam veliko gostov in uspešno gospodarjenje na vaši prelepi kmetiji.

Lep pozdrav od družine Lužnik

 

Družina Lužnik, Maribor

13.02.2014

 • Ko prvič obiščeš "Kovačnikove" jih ne pozabiš nikoli. Kajti takšne topline, domačnosti, prijaznosti in izvirnosti hitro ne srečaš, če sploh še kje. S svojo izvirnostjo in domačnostjo te preprosto očarajo tako, da se moraš vračati na ta prečudoviti kraj in med te krasne ljudi. Dragi "Kovačnikovi" ostanite takšni kot ste in naj vas zdravje in sreča spremljata še veliko, veliko let.

Vaši zvesti oboževalci Anka, Zmago, Miha in Martina

 

Družina Ramšak, Ruše

17.11.2013

 • Najlepša hvala za prijetno bivanje pri vas. Bila sva prijetno presenečena nad vašo nadvse okusno kulinariko, domačnostjo, čudovito naravo. V vašem okolju sva si spočila najini utrujeni glavi.

Hvala še enkrat

 

Barbara & Jernej

28.10.2013

 • Liebe Familie Stern - Kovacnik,

im September 2013 habe ich mit meiner Sohn eine Nacht bei Ihnen verbracht. Wir waren schon seit drei Wochen unterwegs, aber diese Unterkunft war die beste! Vielen herzlichen Dank dafür. Wir haben uns bei Ihnen gut gefühlt. Nochmals vielen Dank dafür.

Ihre

 

Koliko Kincses und Lehel aus Ungarn

21.10.201

 • Danes sem tukaj praznovala svoj 60. rojstni dan. Bilo nas je 6 odraslih in 5 otrok. Hrana je bila božanska, postrežba hitra in spretna ter predvsem prijazna. Torej sami komplimenti... Priporočala vas bom vsem svojim prijateljem. S toliko ljubezni kuhajo samo dobri ljudje.

Hvala vam za vse, Alenka

 

Alenka Schumacher, Deutschland

20.10.2013

 

 • Draga družina Kovačnik/Štern,

 

najlepša hvala, da ste nas postregli z enkratnim kosilom, katerega ne bomo nikoli pozabili! Upamo, da se drugo leto spet vidimo.

 

Družina Jehic, Rače/Hamburg

16.09.2012

 • Ponovno smo tu, a tokrat v družinskem krogu z otroci. Za nami je pet nepozabnih dni, zaradi česar bomo rade volje vaši gostje tudi v bodoče. Hvala za vso ustrežljivost in "domače počutje". Samo tako uspešno naprej! Se vidimo kmalu :)

 

Družina Velušček, Koper

31.08.2013

 • Barbara,

How happy I am that I found Stern-Kovacnik Farm of you family. and decided that we shall come and stay. Of course, two nights is much too short - just means we shall need to come again for a longer visit :)

You are an excellent host and your tourist farm symbolizes all that is GREAT in agri-tourism. We so enjoyed our discussions, your perspectives and your warm and inviting personality and that of your family.

Your home-grown, home-cooked meals were fantastic (we probably gained all the weight we lost the week before in cycling)!

We shall gladly tell others about the farm and encourage them to visit you as well. Continue to be the wonderful host you are, with your creative and delicious cooking, and inviting guest farm.

Much success and satisfaction,

 

Irene & Charlie Jaffe, Yavne, Israel

04.10.2013 -

 • Bilo je sijajno in kulinarično presenetljivo. Pridemo še! Občinski odbor Desus Radovljica

 

OO Desus Radovljica

27.10.2013

 • Navdušeni smo bili nad lepoto pohorskih hribov, nad gostoljubjem in prijaznostjo v Kovačnikovi hiši. Ujeli smo zadnje tople sončne žarke in zaključek poletja preživeli v hiši toplih ljudi in odlične hrane. Uživali smo v lepotah naše drage Slovenije. Nataša

 

Jedi, ki ste nam jih pripravili, so bile res odlične. Najc

 

Všeč mi je bilo, ko sva z Julijo božali zajčke. Lp, Manca

 

Pravi užitek je srečati ljudi, kot so družina Štern, ki svoje delo opravlja s srcem in ljubeznijo, kar se nenazadnje odraža tako pri hrani kot pri sami nastanitvi. Nobena stvar jim ni težka, nobena želja ne ostane neizpolnjena. Hvala za vse. Pohvale tudi mami Angelci ter atu. Tomaž

 

Družina Jereb, Ljubljana

14.09.2013

 • Pojedli smo odlično kosilo 28. 4. 2013.

Lp,

Otmar Klipšteter

 

Otmar Klipšteter, Maribor

02.05.2013

 • Spoštovana gospa Barbara Štern,

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je v sodelovanje z Občino Rače - Fram v petek, dne 23.08.2013 uspešno pripravil kontrolno točko s ponudbo lokalnih dobrot destinacije Maribor - Pohorje, Osrednja Štajerska pri Gradu Rače na prvi etapi Rekreatur-a, ekipnega kolesarjenja po Sloveniji, ki se je letos odvijala že osmič.

 

Vsako leto organizator Rekreatur-a, Studio Oreh iz Kranja, z namenom spodbujanja zdravega načina življenja, varovanja okolja in spoznavanja turistično zanimivih krajev in ljudi konec meseca avgusta organizira večdnevno kolesarjenje, katerega se udeleži okrog 40 ekip in 300 kolesarjev in kolesark.

 

Ob tej priložnosti bi se vam želeli zahvaliti za sodelovanje z vašo ponudbo, ter da ste s tem pripomogli k dobremu vzdušju, ki je bilo na kontrolni točki prisotno. Organizator Rekreatura in kolesarji so bili izjemno zadovoljni s ponujenim.

 

V upanju na naše nadaljnje sodelovanje vas lepo pozdravljamo.

 

Svetovalka za razvoj in projekte

Karmen Razlag

 

Direktorica, Janja Viher

Zavod za turizem Maribor - Pohorje

13.09.2013

 • Spoštovana Turistična kmetija Pri Kovačniku,

 

20. mednarodna konferenca EURHODIP je za nami. Obiskali so nas pomembni gostje iz 25 evropskih in svetovnih držav, ki so bili nad programom konference navdušeni. Ponovno smo dokazali, da lahko oblikujemo kakovostne in nepozabne dogodke samo s povezovanjem z gospodarstvom, zato se vam iskreno zahvaljujemo za vaš doprinos k temu. Tekmovalci so bili vaših daril izredno veseli in prepričani smo, da jih bodo kreativno uporabljali.

 

Veseli nas, da ste prepoznali pomembnost konference tudi kot priložnost lastne predstavitve oziroma utrditve sodelovanja z našo šolo. z veseljem vam sporočamo, da smo zaradi dobrega dela postali najboljša šola združenja EURHODIP v letu  in prejeli nagrado "School of the Year 2013".

 

Kot veste, smo šola, ki je zelo aktivna tudi izven svojih šolskih prostorov, zato upamo, da lahko tudi v bodoče pričakujemo vašo aktivno podporo pri našem delu.

 

V želji po uspšnem sodelovanju vas lepo pozdravljamo,

 

mag. Helena Cvikl

Direktorica VSGT Maribor

Podpredsednica združenja EURHODIP

 

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

17.07.2013

 • Spoštovani,

iskrene čestitke za dosežena štiri sončka v NeDelu; še posebej, ker gre za vrhunskega ocenjevalca jedi, g. Mencingerja.

Z vami se veselim tega dosežka kar kaže, da ste na pravi poti k še boljšim dosežkom.

Lep pozdrav mami Angelci, očetu Ivanu, Barbari, Danilu in otrokoma.

 

Franci Lokovšek, Ljubljana

31.01.2012

 • Imela sva nepozaben vikend na vaši domačiji. Navdušena sva nad hrano, postrežbo, namestitvijo in seveda prijazno družino. Za naju predstavljate najlepšo domačijo na Pohorju, na katero se bova še zagotovo vrnila z družino. Ostanite takšni kot ste, ker ste zelo kvalitetni. Bova zagotovo pohvalila in napotila še katero mlado družino. Hrana fenomenalna. Naj pohvalim še posebej vso ročno delo, meni zagotovo najljubši čar domačije.

 

Lep pozdrav,

 

Simona & Marko, Krško

08.07.2013

 • Dear Barbara,

 

Since we did not have the chance to thank you in person before we left, now I would like to thank you for your hospitality during our (unfortunately) brief stay in your house. We enjoyed very much the room, the surrounding garden, the view, the excellent food and drinks that you served us, and in general the warm and personal atmosphere that you cannot find elsewhere.

 

I hope that we will have the chance to stay with you for a longer time in the future and I am sure I can recommend your farm to anyone who is looking for a relaxing and quality stay in a beautiful environment.

 

Wishing you all the best,

 

Adam Molnar, Hungary

03.05.2013

 • Spoštovani Šternovi,

V imenu mojih kolegov - planincev iz skupine ADK in v mojem imenu vam se še enkrat iskreno zahvaljujemo za vaš trud in pogostitev na visokem nivoju. Postrežena hrana je bila odlična, kakovostna in zelo dobra!

Hvala! Živko Vuković

 

Planinska sekcija skupine ADK Maribor

21.03.2012

 • Spoštovana družina Štern,

v imenu Veleposlaništva ZDA v Sloveniji in produkcijske hiše Felina Films se vam iskreno zahvaljujemo za vaš trud in pomoč, ki ste ju usmerili v nastanek in uspeh oddaje "Zabeljeno po Ameriško". Prepričani smo, da oddaja in naša izkušnja pri oblikovanju le-te brez vašega talenta, časa in še posebno vaše gostoljubnosti, ne bi bila tako dobra.

 

Koncept oddaje "Zabeljeno po Ameriško" je bil sila preprost - vprašali smo se, kaj bi se zgodilo, če bi dva vrhunska ameriška chefa seznanili z najboljšimi slovenskimi kuharskimi mojstri, jima ponudili najboljše sestavine ter jima predstavili edinstveno slovensko okolje. Zagotovo lahko trdimo, da sta se življenji ameriških kuharskih mojstrov spremenili, saj sta se oba v ZDA vrnila trdno prepričana, da v njuno nadaljne delo vključita znanje, pridobljeno v Sloveniji. In, nenazadnje, ko boste gledali oddaje s posnetki iz vse Slovenije, boste pomislili, kako lahko geografsko tako majhna dežela v sebi skriva toliko raznolikosti, lepote in znanja. Seveda se lahko za to zahvalimo prav vam.

 

Čeprav je bistvo oddaje hrana, smo med ustvarjanjem oddaje vsi sodelujoči prišli do sklepa, da je oddaja pravzaprav o ljudeh. Ko so ljudje zbrani okoli dobro obložene mize in delijo hrano in vino, se razumevanje drug drugega poglobi.

 

Upamo, da si boste oddajo "Zabeljeno po Ameriško" (na sporedu bo ob nedeljah zvečer na POP-TV) ogledali in ob tem občutili ponos, da ste sodelovali v tako pomembnem - in okusnem - projektu. Konec koncev je projekt presegel tudi naša visoka pričakovanja, ravno tako pa sta imela tako hrana kot vino nedvomno boljši okus kot sicer - in to prav zaradi vas.

 

Veselimo se ponovnega druženja z vami za skupno mizo.

 

S spoštovanjem,

 

Peter Bratuša z ekipo Felina Films in

Christopher Wurst z ekipo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji

15.06.2013

 • Še enkrat prisrčna hvala za lep dan 9.3.2013, ko ste mene in moje goste gostoljubno sprejeli v Vašem čudovito urejenem domu na Planici, nam postregli z Vašo izvrstno hrano in pijačo in nam z Vašo prijaznostjo pripravili napozabno praznovanje.

Menim, da se prav zardi Vas radi vračamo na Pohorje in na Planico in to je najlepše priznanje za vso Vašo družino, ker cenimo in spoštujemo Vaš trud in delo in predvsem - Vas osebno kot družino in vsakega posebej!

Želim Vam osebno in poslovno vse dobro, naj bo to leto uspešno in polno idej za naprej. Ostanite še naprej naš "dragulj" na Planici! Ponosni smo na Vas!

v svojem in v imenu gostov lep pozdrav, hvaležna

 

Irena, Pušenjak, Slovenska Bistrica

11.03.2013

 • Dear Kovacnik Family,

 

We have so enjoyed our stay on your beautiful farm. What a warm and lovely place and family! This has been the highlight of our trip to Slovenia, already such a beautiful country. We can´t say enough the comfortable rooms, peaceful sourandings and delicious meals. We look forward to returning when Julian is a bit older and sending many friends & family your way. Thank you for such a special memory! Warmest regards,

 

Katie, Byron & Julian Rodriguez

San Francisco, USA

05.10.2012

 • 29.5.2012 je bilo na turistični kmetiji Pri Kovačniku zelo veselo. Kot gostje smo bile namreč vabljene na snemanje radijske oddaje pod okriljem radia Slovenske Gorice. Skupaj s pevskimi skupinami Fantje na vasi, Taščica in Virtus smo popestrile popoldan tako domačim kot tudi prijaznima voditeljema Mateji in Damijanu.

Priti na takšno domačijo in gostitelje, kot so Šternovi, je pravi užitek. Na lični, urejeni, predvsem pa idilično domači kmetiji te objameta ljubezen in preprostost teh predanih ljudi, ki ohranjajo stare običaje in gojijo predanost do rodne grude. Dobrote, ki pa jih skrbne roke gospodinj pripravljajo (seveda brez gospodarjev tudi ne gre:)), se najprej dotaknejo oči, ob zaužitju pa spoznamo blagoslov doma pridelane hrane.

Prijaznim Šternovim želimo, da še naprej živijo v sožitju z naravo in nas učijo ceniti trdo delo in vse, kar pridne roke z ljubeznijo pridelajo.

 

Etno skupina Zala

30.05.2012

 • Še enkrat prisrčna hvala za lep dan 9.3.2013, ko ste mene in moje goste gostoljubno sprejeli v Vašem čudovito urejenem domu na Planici, nam postregli z Vašo izvrstno hrano in pijačo in nam z Vašo prijaznostjo pripravili napozabno praznovanje.

Menim, da se prav zardi Vas radi vračamo na Pohorje in na Planico in to je najlepše priznanje za vso Vašo družino, ker cenimo in spoštujemo Vaš trud in delo in predvsem - Vas osebno kot družino in vsakega posebej!

Želim Vam osebno in poslovno vse dobro, naj bo to leto uspešno in polno idej za naprej. Ostanite še naprej naš "dragulj" na Planici! Ponosni smo na Vas!

v svojem in v imenu gostov lep pozdrav, hvaležna

 

Irena, Pušenjak, Slovenska Bistrica

11.03.2013

 • We stayed at the Pri Kovacniku in April 2012 for 6 nights and we had the best of time. We came from Israel - a family of 8 adults and 8 children. On the day we arrived, we drove up the green hills and were amazed by the peaceful and beautiful surroundings. We arrived at the beautiful farm and the children were thrilled to play outside at the playground and with all the animals. The rooms were extremely comfortable and clean and were big enough to accommodate all of us. There is also a joined living area with TV and toys for the children. The hosts, especially Barbara, took care of all our needs and prepared delicious and fresh meals and every day we got a chance to taste the traditional food of Slovenia. We highly recommend staying at the Pri Kovacniku. It was an amazing experience for us and we hope we will have the chance to come back some day. The Schneider Family, Israel

 

 The Schneider Family, Israel

24.04.2012

 • Drugi obisk pri vas, a prvi v tem letu. Zrak, domačnost, prijaznost, hrana.... ne da je dobra, topi se... in toliko dobiš, da o hujšanju misel izpustiš,,,, ha ha.ostanite takšni....hvala za gostoljubje,lp Sidonija

 

Sidonija Šubernik Maribor

23.01.2012

 • Čeprav smo blizu te kmetije doma, smo prvič okusili privdih domačnosti, gostoljubja ter naravnih lepot. Nihče se ne mora tako reklamirati, če sam ne obcutis okolja narave, domačnosti. Res vsa pohvala hrani, postrežbi, ambientu ter malemu gospodarju, ki že v zgodnjih 9 letih pomaga in ustvarja tradicijo... Vsa pohvala! Se vidimo! Gibanice pa boljse ni kot na kmetiji Štern se dobi!!!

 

Družina Šubernik, Maribor

03.12.2011

 • Wieder ist eine wunderschöne Zeit auf dem Hof der Sterns für uns zu Ende gegangen. Danke sagen wir allen Familienmitgliedern, die so gut für uns gesorgt haben.

Wir hoffen auf ein Wiedersehen - so das Schicksal mitspielt!

 

Ute und Ferdinand Skrinjar, Deutschland

04.10.2011

 • Pozdrav iz Rijeke

Bilo je ljepo,životinje su bile zanimljive, jela su bila fina pogotovo dorucak.

Nadam se da cu ponovo doci kod vas. :)

Hvala na svemu. Ronan

 

Ronan Blašković, Rijeka

12.08.2011

 • Navdušena sva nad lepoto kraja, ki se čudovito prepleta s prijaznostjo hiše in ljudi, ki v njej živijo. Hvala vam za drobna razvajanja; tako dobro že dolgo nisva jedla in tako sladko spala tudi ne. Kjer je lepo, tja se človek rad vrača. Srečno še naprej!

 

Ljubica in Vinko, Ljubljana

26.04.2011

 • Dragi Šternovi!

 

Res je tako, kot je rekla najina hčerka in njen mož, da ste zelo prijetni ljudje… v vsako malenkost je vtkano veliko vaše ljubezni, pridnosti – veliko srce. Vesel sem, da srečujem veliko takih ljudi, ki znajo tako kot vi – s pridnostjo in poštenostjo – narediti veliko lepega naši dragi Sloveniji.

 

Iz vas sije sonce dobrih ljudi… Naj tako ostane vse dni!

 

Ivan Sivec  iz Mengša

18.10.2010

 • Gostoljubje kot pri babici,

Ambient kot v pravljici,

Hrana kot v najboljši restavraciji;

Vse to in še več je kmetija pri Kovačnikovih.

 

Hvala za res prijetne dni, ki smo jih preživeli pri vas! Zagotovo še pridemo. Želimo vam uspeha, sreče in zadovoljstva še naprej!

 

Družina Lahajner iz Kranja

29.12.2009

 • Spostovana družina Štern!

 

S skupino novinarjev iz celega sveta smo na vasi domačiji zaključili projekt "SuperAlp!4", ki je letos potekal na temo "Kulinarika v Alpah".

Skupina je bila navdušena nad gostoljubnostjo in izvrstno pripravljeno domačo hrano.

 

Vašo turistično kmetijo toplo priporočamo in se že veselimo naslednjega obiska na južnem pobočju Pohorja.

 

Lep pozdrav

 

Dr. Igor Roblek, Innsbruck, Avstrija

12.09.2010

 • Lepo se je spominjati našega srečanja in odličnega kislega mleka ter žgancev. Lepo pozdravljava vse pri vas doma in si želiva, da se bomo še videli.

 

Helena in Joško iz Portoroža

07.07.2010

 • Spoštovana, draga gospa Angelca,

 

V nedeljo nam je bilo zvrhano lepo: po dolgem času smo se spet dobili in z veseljem ugotovili, da smo pri dobrem zdravju, da se dobro držimo in da nam je dobro na svetu. Razveselili smo se, ko smo videli, da Vaša družina z mladimi vred še kar napreduje, da je Vaš grunt imenitno urejen in da Vam posli s turizmom tečejo, da je kaj. Posebno sta nas presenetila Aljaž in Julija. Aljaž je že močan fant, okreten da je kaj. Lepo ga je videti, ko se kot vrhunski natakar suče okrog gostov. Pa pri teh letih! In Julija! Žal je sam nisem videl, ker sem takrat, ko je bila budna, drnjohal v senci, kar mi je neznansko dobro delo.

 

Ko smo pospravili vse Vaše dobrote, je moj sin Gregor, katerega rojstni dan smo obhajali, dejal, da že dolgo ni tako dobro jedel. Nakar sva mu z ženo zagotovila, da mu bova čimprej omogočila, da si bo pri Vas spet oblizoval prste.

 

Dobro se imejte in kmalu se spet vidimo!

 

Dr. Bruno Hartman s soprogo Zinko, Maribor

03.08.201

kontakt

Turistična kmetija "Pri Kovačniku"

Planica 9, 2313 Fram

 

GPS: N 46°28.150´ E 15°34.900´

 

t: 02 601 54 00

m: 041 878 474, 031 330 113

Turistična kmetija Pri Kovačniku je ocenjena s štirimi jabolki, najvišjim znakom za kakovost storitev na turističnih kmetijah z nastanitvijo.

Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Matična številka: 2462532000, ID za DDV: SI75397536, Zavezanka za DDV: DA, IBAN: SI56 19340 5011 492712 (Deželna banka Slovenije d.d.), Zaporedna številka vpisa: 331-14/2013-3 (8012)

Povežite se z nami!

DRUŽINAM
Z OTROKI PRIJAZNA
TURISTIČNA KMETIJA

© 2020 Turistična Kmetija Štern - pri Kovačniku

Oblikovanje in izvedba Studio 8