Kovačnikovi sodelujemo z izbranimi vinarji iz naše bližnje okolice, zato vam lahko ponudimo odličen izbor lokalnih vin, med katerimi boste zagotovo našli žlahtno kapljico po svojem okusu.

Frambelo Greif (1 l)

Vinogradništvo Greif se nahaja v Framu. Svoje vinograde obdeluje na obronkih Pohorja na južnih in jugozahodnih legah Frama. Družina Greif združuje tradicijo in inovativno tehnologijo. Kletari sveža, elegantna, aromatična, suha, dobro strukturirana in zelo pitna vina.

 

Med njimi je gotovo najbolj prepoznavna zvrst Frambelo. Je bela zvrst vina, v kateri se odlično dopolnjujejo sorte laški rizling, sivi pinot, chardonay in sauvignon. Vino ima okoli 11% alkohola, je suho, prijetne svežine in cvetice, ki dehti kot suho seno in bezeg. Okus vina je poln in harmoničen, tako se ga lahko ponudi h glavnim jedem pri temperaturi med 8 in 10 stopinj C.

 

Cena: 8.00 EUR

Jareninčan Črnko  (1 l)

Črnkov Jareninčan v Kovačnikovi vinski ponudbi že 30 let!

Družina Črnko vsako leto pridela odlično belo polsuho zvrst jareninčan z 11 % alkohola, ki nosi ime po vasi Jarenina (1139), kjer so izjemne vinogradniške lege.

Zvrst jareninčana pripravijo iz sort tekočega letnika: laški rizling, chardonnay, sauvignon in rizvanec. Za popestritev harmonije arom mu dodajo še malo rumenega muškata.

Šopek teh različnih vinskih sort daje vinu posebno svežino, katero občutite ko ga povonjate, saj vas takoj prepričajo odtenki vonjav agrumov. V okusu polno vino z veliko ekstrakta in malo nepovretega sladkorja vam z usklajeno kislino poudarja bogatost okusa. Pa vendar je jareninčan "zelo resno vino tudi za ne tako resne dogodke", kot so ga opisali Črnkovi kupci v Združenih državah Amerike, kjer vsako leto popijejo veliko steklenic te žlahtne domače kapljice. Serviramo pri 8-10 stopinj C.

 

Cena: 8.00 EUR

MODRA FRANKINJA SKUBER  (0,75 l)

Rdeča suha zvrst rubinasto rdeče barve iz sort žlahtne vinske trte žametovke in modre frankinje, ki rodi na 44 let starem trsu. Zaradi absolutne lege vinorodnega okoliša Bukovec trta daje kakovostna do vrhunska vina. Vino je pridelano po klasični metodi predelave rdečega grozdja, kjer se barvila izlužijo pri vretju in maceraciji, zato je v vinu veliko antioksidantov, ki ugodno vplivajo na človeški organizem. Žametoka daje vinu pitkost in svežino, frankinja pa izrazito rubinasto barvo in elegantno cvetico, zato se ti dve sorti odlično dopolnjujeta. Diskreten vonj s svojstveno elegantno cvetico  in polnim okusom  spominja na ribez, maline, jagode ter nas s tem navduši in osvoji. Bukovčan je srednje težko rdeče vino z 12% alkohola. Postrežemo  pri temperaturi okoli 16 stopinj C.

 

Cena: 11.00 EUR

Laški rizling Frešer (0,75 l)

Vinogradništvo Frešer obdeluje ekološke vinograde v Ritoznoju, ki leži na prisojnem JV delu Pohorja na 400 m nadmorske višine. Trenutno jo obdeluje sedma, mlajša generacije družine.

 

Laški rizling je belo suho vino z 13 % alkohola, bledo limonaste barve z obilico mehurčkov CO2. V njem je moč  poleg svežih not citrusov prepoznati eksotične note zrelih sadežev. Ostanek sladkorja se lepo poda k višji kislini. Lepo se poda k hišnim narezkom ter hladnim predjedem. Ohlajeno na 8-10 stopinj C.

 

Cena: 15.00 EUR

Sauvignon Frešer (0,75 l)

Bel suh sauvignon je novost v Frešerjevi vinski ponudbi. Vino z 13 % alkohola je sveže, sadno in aromatično s prijetno kislino. V njem najdemo arome črnega ribeza, zrele paprike. Ritoznoj sauvignonu zelo ugaja, saj se mešajo tokovi toplega zraka iz doline ter hladnega zraka iz Pohorja. To mu daje pogoj za aromatičen in predvsem tipičen sauvignon iz podpohorskega vinorodnega okoliša. Podlaga je lapornata. Lepo se poda k jedem z zeliščnimi notami. Serviramo pri 8-10 stopinj C.

 

Cena: 16.00 EUR

Modri pinot Frešer (0,75 l)

Modri pinot je vino barve rubina, ki navduši s sadno cvetico jagodne marmelade z žametnim sadnim pookusom.

Frešerjev modri pinot je atraktiven in navduši še tako zahtevnega ljubitelja modrih pinotov.

Trenutno zelo trendovska sorta, ki se kljub polnosti okusa odlično poda tako h govedini kakor svinjini.

 

Cena: 19.00 EUR

Muškat ottonel Skuber (0,75 l)

Belo polsladko vino iz grozdja žlahtne vinske trte sorte muškat ottonel, zasajene na sončni strani vinorodnega okoliša Bukovec . Področje sega do obronkov Pohorja in je ena izmed absolutnih leg za pridelavo vrhunskih in kakovostnih vin na tem vinorodnem okolišu. Za muškat ottonel je značilna nevsiljiva elegantno harmonična muškatna cvetica, ki je manj agresivna kot pri rumenem muškatu in prepoznavna srednje polna aroma.

Okus vina je prijeten, ljubek, zaokrožen in harmoničen z blago kislino in s primernim ostankom nepovretega sladkorja in 12% alkohola. Največkrat to vino izberejo ženske ob posebnih priložnosti ob lahkih blago začinjenih jedeh. Vino postrežemo pri 10-12 stopinj C.

 

Cena: 12.00 EUR

Mlado vino
sauvignon Greif (0,75 l)

Mlad Sauvignon, ki že takoj očara na vonju – pravo damsko vino. Nežna in diskretna cvetica, ki spominja na papriko, bezeg in črni ribez. Zaradi nižje stopnje alkohola in malenkost višje kisline je vino prijetno sveže. Grozdje za to vino je bilo pridelano na severni legi, iz katere ob pravi tehnološki zrelosti zaradi ugodnih mikroklimatskih pogojev dobimo vina z intenzivno cvetico in lepim, dolgim odhodom.

 

Cena: 13.00 EUR

Mlado vino
sivi pinot Mulec (0,75 l)

V osrčju Slovenskih goric, le 15 km iz Maribora, leži vinogradniška kmetija Mulec. Ponašajo se z več kot 100-letno tradicijo pridelave izjemno kakovostnega vina. Zasajenih imajo 5 ha vinogradov, iz katerih letno pridelajo približno 30.000 litrov vina, ki ga v celoti ustekleničijo. Pohvalijo se lahko s pestro sortno paleto vin, med katerimi je 8 belih sort (renski rizling, sauvignon, traminec, chardonnay, sivi pinot, rizvanec, rumeni muškat, muškat otonel) in 2 rdeči (zweigelt in modri pinot). Najboljše južne lege Ročice in Spodnjega Hlapja pripomorejo k visoki kakovosti grozdja in posledično vina, tako da v 150-let stari kleti zorijo tudi ledene trgatve, suhi jagodni izbori in rdeča penina iz modrega pinota in zweigelta. Da pa ves trud ni zaman, dokazujejo tudi številne dobljene medalje in šampionski naslovi z vinskih sejmov Slovenije, Avstrije in Anglije ( Decanter, AWC Wienna, Vino Ljubljana).

 

PUBEC Sivi pinot je mlado vino letnika 2016. Vino je suho in ima nižjo kislino ter alkohol, ki pa mu daje svojo igrivost in zapeljivost, značilno za mlada vina. Na nos je svež in saden, primeren za aperitivno vino ali kot spremljevalec skozi celoten obrok. Serviramo ga ohlajenega med 8-10 stopinjami.

 

Cena: 13.00 EUR

Merlot Gönc (0,75 l)

 

 

Cena: 19.00 EUR

Peneče vino Doppler
DIONA brut 2013 (0,75 l)

Sorta: 100% Chardonnay

Vinograd: pridelano v vertikalnih vinogradih, starosti 20 let. Tla so večinoma laporna, v zgornjih plasteh deloma peščena do ilovnata.

Pridelava: integrirana pridelava (40 hl / ha).

Stil vina: zelo suho belo peneče vino.

Kletarjenje: Chardonnay za penino je bil ročno obran 5., 6., in 7. septembra 2013. Stisnili so samo zdravo, čisto in dozorelo grozdje v reduktivnih pogojih. Primarna fermentacija je potekala v INOX posodi več kot 4 tedne pod 14°C. Nato je vino Chardonnay  tri mesece zorelo na lastnih kvasovkah. Sekundarna fermentacija v steklenici je potekala pri kontrolirani temperaturi.

Opis vina: Penina, pridelana po klasični metodi s sekundarno fermentacijo v steklenicah. Drobni mehurčki, ki potujejo proti površini, se povezujejo in tvorijo všečno ogrlico. Obstojna pena s fino strukturo veliko pove. Vonj in okus razkriva čar klasične metode. Eleganca, pridih po lupinastem sadju z noto po kruhovi skorji navduši ljubitelje in poznavalce visoko kakovostnih penečih vin. Prefinjen okus krepkega telesa, dovršenost in skladnost vinskih sestavin je rezultat večletnega zorenja na kvasovkah in uspešne avtolize. Ponos Dopplerjeve vinske kleti.

Temperatura : Ponudimo ohlajeno na 6°C.

 

Cena: 18.00 EUR

Peneče vino Doppler
MUŠKAT OTTONEL 2012 (0,75 l)

Sorta: 100% muškat ottonel

Vinograd: pridelano v vertikalnih vinogradih, starosti od 8 do 35 let. Tla so večinoma laporna, v zgornjih plasteh deloma peščena do ilovnata.

Pridelava: integrirana pridelava (45 hl / ha).

Stil vina: polsuho belo vino.

 Kletarjenje: Trgatev muškat ottonela opravljena 15. Septembra 2012 na dveh različnih legah ob različnih tehnoloških zrelostih grozdja je omogočila dve popolnoma različni vinifikaciji. Na eni strani moderen enološki prijem z vsemi tehnološkimi postopki, ki nam dajejo sortno karakteristiko, ter vinifikacijo v velikih hrastovih sodih, ki so jo poznali že naši dedje.

Opis vina: Vino s poudarjeno primarno aromatično sortno osnovo. Uglajeno svež vonj spominja na limonino lupino s pridihom muškata. Daje umirjen, trajen in svež vtis z občutkom grozdnih jagod. Vino je v okusu precej krepko s trajno strukturo, gladko in pitno. Uravnoteženost vseh vinskih sestavin tvori zaokroženo harmonično celoto.

Temperatura : Ponudimo ohlajeno na 8-10°C.

 

Cena: 16.00 EUR

kontakt

Turistična kmetija "Pri Kovačniku"

Planica 9, 2313 Fram

 

GPS: N 46°28.150´ E 15°34.900´

 

t: 02 601 54 00

m: 041 878 474, 031 330 113

Turistična kmetija Pri Kovačniku je ocenjena s štirimi jabolki, najvišjim znakom za kakovost storitev na turističnih kmetijah z nastanitvijo.

Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Matična številka: 2462532000, ID za DDV: SI75397536, Zavezanka za DDV: DA, IBAN: SI56 19340 5011 492712 (Deželna banka Slovenije d.d.), Zaporedna številka vpisa: 331-14/2013-3 (8012)

Povežite se z nami!

DRUŽINAM
Z OTROKI PRIJAZNA
TURISTIČNA KMETIJA

© 2020 Turistična Kmetija Štern - pri Kovačniku

Oblikovanje in izvedba Studio 8